2008. október 2., csütörtök

Jó reggelt

Az elmúlt két hét igencsak húzós volt (beadandók, munka-para etc.), nem kevés depivel fűszerezve. Azonban mint minden, ez is véget ért, lassan kezdem feldolgozni megválaszolatlan leveleimet, készülök a következő után következő hétre, ugyanis végre lesz egy kis szünetem, azt tervezzük Hackl Ritával, hogy kiruccanunk Párizsba, valamint ismét szeretnék összefutni Csukival. Kevesebb mint egy hónap múlva pedig jön Balázs... És külön puszi Zsucinak Oszakába a sikeren megérkezéshez.

(Nem feledkeztem meg hogy beszámoljak Rotterdamról, Hágáról és Ultrechtről, de most inkább írom ezt az updatet.)

Először is had ajánljak egy receptet. Ez kell hozzá (a dobozokban fekete kagyló vagyon, még élnek):



A cherryt és tejszínt bátran kihagytuk. Lehet külön főzni a szószt és a kagylót, majd az utóbbit leszűrni és összekeverni a szósszal, de egyszerűbb kevés vizes szószban készíteni, rögtön megpárolni. Elég neki öt alapos perc (miután szétnyíltak), de fontos, hogy tényleg ne legyen nyers, mert könnyen okozhat kórházas gyomorrontást. Hasonlóan fontos az előkészítés: a kagylókat alaposan mossuk meg és a törötteket/halottakat (amelyek nem záródnak be piszkálásra) dobjuk ki. Az a jó amelyik még él, és főzés után is kis ellenállással nyitható csak teljesen szét. Nekünk sikerült 8 kg-t (!) megfőzni, és kagylóktól eltekintve mindenki túlélte. A legfinomabbak a narancssárgák. xD

További gasztronómiai awesomeness:



Ez nem rossz. Ez jó. Nagyon. Asszem többen járnának itt is misére ha ilyet osztanának ostya helyett.

Juteszembe a város ahol lakom, testvérvárosa Békásmegyernek. Az ékezetekkel még mindig vannak gondjaik az itteni számítógépeknek, akit pl. Szőnyinek/Köllőnek hívnak, azok furcsa jelekkel (Sz=yi, K~l¤) vannak beiratkozva. Apropo beiratkozás, majdnem kitettek az egyetemről, mert nem tudták valamiért levonni a számlámról a tandíjat. Azóta megoldódott, de annyira nem volt vicces.



Bejártam mégjobban a környéket. Találtam egy igen chillenolós parkot, viszont biciklivel nem lehet bemenni!



Kacsák amint éppen etetik a nyugdíjasokat.



Imádom hogy mindenhova elfér valami művészet.



Van japános rész is.



A helyi félisten.



Trottelbahn.



Vigyázz, támad!



Ötszögletű narancssárga pancsoló, mértani közepe fölé lógatott üveggolyóval. Miért ne?

A képeken is látszik, hogy ismét süt a nap. A héten először éreztem a tél illatát, és azóta egész normális lett az idő. Főleg esténként igencsak hűvös van, de napközben süt a nap és nem esik félóránként húsz percet az eső.

Ha költöztök valahová még arra figyeljetek, hogy sose legyen repülőtér 20 km-es körzetben, és sose nézzen a felszállópálya felétek. Shiphol pont erre néz mintegy 10 km-re, és vannak napok, hogy harminc másodpercenként zúg egy el felettünk. Akkor is ha aludni szeretnél. Különben zenével egész jól megoldható. (Mondjuk nem tudom a szomszédaim mennyire szeretik az ízlésemet éppen 1200 Micrograms szól, ajánlom.)

Legjobbakat mindenkinek, hamarosan ismét jelentkezem még több színes de szagtalan képpel.

1 megjegyzés:

Zsucc írta...

Puszi Neked is Te mázlista Te, chilloutozzál nagyokat helyettem is, mert itt még a sima cigizést is ferde szemmel nézik...