2008. augusztus 22., péntek

Teker

Voltam a környéken biciklizni. Nagyon szép, sok zöldövezettel, teli apró csatornákkal. Elég sok állattal lehet találkozni, kacsák, hattyúk, darvak... (vajon ehetőek?)

Szociális helyiségek hiányában bulik szoktak lenni a környéken.



Majd kíváncsi leszek - a kerekezés és buli szempontjából is - hogy mi lesz télen? Alapvetően már most is az időjárás csak úgy jellemezhető, hogy _xar_. Nagyon. Sohase bízzátok egy hollandra az időjárás-csinálást.
Állítólag nem csak most, hanem egész évben így néz ki az ég:





Nem, ezek nem szép felhők. Ezek csúnya, rossz gonosz felhők. Folyamatosan hol esik, hol nem, és nem megy 20° fölé a hőmérséklet, napsütésről pedig csak álmodozni lehet. Brrr.... És csak rosszabb lesz.

Mindenhol van bicikliút, teljesértékű közlekedési eszköz a bringa. A belvárosba is simán be lehet tekerni a hajnal közepén. Közlekedési szabály annyi van, hogy a biciklisnek mindig elsőbbsége van, még piros lámpánál is.









Végre sikerült egy boltot is találnom a környéken, mert a campuson lévő kisbolt kínálata elég szegényes, ugyanakkor az árak igen magasak voltak. A biztonság kedvéért az épületek belsejébe is ültetnek élő fákat.



A bolt eszméletlen, roskadnak a polcok az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb ételektől. Maggi/Knorr és hasonló műkajákat ne is keressünk, mert egyszerűen nincs. Viszont van rengeteg előrefőzött/mikrózható egytálétel. A holland sajtok eszméletlenek, önmagában, desszertnek vagy elő- utóételnek is kiváló. Gyakran mustárba mártogatják. A boltban lehet kóstolni a kirakott tálból, de kérésre bármelyik korongból is moslyogva vágnak. Még ingyen kávéautomata is van a boltban, ha nagyon belefáradnánk a válogatásba.



Azért néhány dolog hiányzik: a TV-paprika ismeretlen növény, dinnyét pl. szeletenként, védőgázas műanyag dobozban árulják. A zsíros ételekért is meg kell küzdeni: szinte csak 1,5%-os és diétás 0%-s tej (fehér víz?) kapható. Lehet, hogy tejszínnel fogom inni...

Egyetemen végre előadták nekünk az eligazítást, hamarosan már be is leszek iratkozva, de ezekről majd később. Hétvégén az Erasmus Student Network szervezésében múzeum, kávézás, kenuzás, ismerkedés and things. xD

Nincsenek megjegyzések: