2008. szeptember 12., péntek

Flashback

(megtörtént eset alapján)

Irány a vasútállomás. Van ott egy sokemeletes biciklitároló - elfelejtettem lefényképezni - hogy _nagyon_ meg kell jegyezni, hova is tette az ember a kétkerekűjét.



Amsterdam Centraal



Minden városban van egy "World Trade Center"-nek nevezett hely - itt ez az. A legjobb tájékozódási pont a környéken.


Nagyobb térképre váltás

Hol is vagyok? Leeuwardenbe érkeztem, Hollandia északi részében fekvő kilencven-ezres városba. A lakók több mint fele egyetemista, olyan Szeged feeling, bár nincs Boci Tejivó, cserébe itt (is) mindenki angolul tolja és minden harmadik ember nem bennszülött (és minden negyedik nem európai).



Talán onnan hallhattunk már felőle, hogy itt történ az Art-Eggcident.



This is ain't no photoshop. Az történt, hogy bár Split óta nem találkoztunk, összebeszélés nélkül, valahogy mindketten Hollandiában kötöttünk ki. Ha még nem találkoztatok, had mutassam be Csukás Bálintot. A ~=WFC=~ jelenlegi HQ-ja ezzel hivatalosan is Hollandiába került. xD
Csuki hospitality managementet (idegenforgalom-közgáz) tanul az itteni egyetemen.



Még berendezkedés alatt áll, de jelenleg a szülei egyik távoli ismerősénél bérel egy szobát: egy 6x éves bácsi, aki poénból megtanult még évekkel ezelőtt alapszinten magyarul. Egy tipikus angolszász-holland kertes házban lakik, ami belülről is olyan.







Zongoraművész az illető.





The true vintage.



Állatok... Első este nekiindultunk a városnak. Szép, telis-teli felfedeznivalóval. Itt voltam az első kávéboltban is, amit tudok ajánlani időtöltésre, mert nem csak túristacsalogató kiskocsma. Többemeeltes, játékokkal, billiárdasztallal, sakkal, kényelmes fotelekkel, olvasni- és fogyasztanivalóval...


Nagyobb térképre váltás

Másnap elindultunk, hogy keressünk a városon kívül egy nyugis helyet chillenolni. Aztán megláttuk a térképen, hogy igazából nem is olyan nagy az a környék, úgyhogy inkább mentünk tovább a tenger felé.



For real.



A háttérben látható zöld magaslat Hollandia legmagasabb pontjai: a gát.



Ezek őrizték.





És íme, a tenger... WTF?!?! A GoogleMapses szatellitfelvételen nagyon jól látszik, ami a mi térképünkön nem volt jelezve, hogy itt tenger nemnagyon van (általában). Télen, főleg vihar idején, át-átcsap a gáton, de egyébként a gáton túl is sok legelő, és utána is csak 1mm-es tengerszint van. No azért ezt nem hagytuk annyiban próbáltunk legalább közelebb kerülni, mentünk tovább nyugat felé.





Teamwork.



Walking on the ocean.



Azért nem kicsi utazás volt.



Rengeteg hely van ha valaki itt szeretné parkolni a hajóját.



Protip: az itteni - nem autóútra szánt - aszfalt már 25 °C-nál megolvad. Ezért mielőtt kényelembe helyezzük magunkat valahol, ha csak nem az a cél, hogy utána mindenhova odaragadjunk, előbb tegyünk valamit magunk alá.



Mission successful, let's go back.



Túlélve, itt a mese vége, legalábbis e hétvégére. Aztán Csuki volt nálam, és szerintem még lesz is pár ilyen találka.

Nincsenek megjegyzések: